55

nyheter

Boligforbedringstrender å se i 2023

 

På grunn av høye boligpriser og boliglånsrenter mer enn dobbelt så mye som i fjor, planlegger færre amerikanere å kjøpe boliger i disse dager.Imidlertid vil de gjerne bli værende – reparere, renovere og forbedre eiendommene de allerede har for å passe bedre til deres livsstil og behov.

Faktisk, ifølge data fra hjemmetjenesteplattformen Thumbtack, planlegger omtrent 90 % nåværende huseiere å forbedre eiendommen sin på en eller annen måte i løpet av det neste året.Ytterligere 65 % har planer om å gjøre det eksisterende huset om til deres "drømmehjem".

Her er hva hjemmeforbedringsprosjekter eksperter sier vil være på trend i 2023.

 

1. Energioppdateringer

Oppdateringene for å forbedre et hjems energieffektivitet er klar til å øke i 2023 av to grunner.For det første reduserer disse boligforbedringene energi- og strømregningene – og tilbyr en sårt tiltrengt frist i tider med høy inflasjon.For det andre er det inflasjonsreduksjonsloven å tenke på.

Lovgivningen som ble vedtatt i august tilbyr en rekke skattefradrag og andre insentiver for amerikanere som går grønt, så mange huseiere vil forvente å utnytte disse mulighetene for å spare penger før de går tom.

For de som ønsker å øke hjemmets energieffektivitet, sier eksperter at alternativene kjører spekteret.Noen huseiere foretrekker å bruke bedre isolasjon, bedre vinduer eller smarte termostater som første alternativ, mens andre vil velge å installere elbilladere eller solcellepaneler.Det siste året har Thumbtack alene sett en økning på 33 % i solcellepanelinstallasjoner bestilt gjennom plattformen.

 

2. Oppdateringer av kjøkken og bad

Oppdateringer av kjøkken og bad har lenge vært oppussingsfavoritter.Ikke bare gir de høy avkastning på investeringen, men de er også effektive oppdateringer som forbedrer hjemmets utseende og funksjon.

«Å renovere et hjems kjøkken er alltid en fanfavoritt, fordi det er en plass vi bruker ofte – uansett om vi er opptatt med å lage mat i ferien eller samles med familien til søndagsbrunsj,» sier en huseier i Chicago.

Kjøkkenoppussing har også vært spesielt populært i perioden etter pandemien, ettersom flere og flere amerikanere vil fortsette å jobbe hjemme.

 

3. Kosmetisk ombygging og nødvendige reparasjoner

Mange forbrukere har penger på grunn av høy inflasjon, så høye dollarprosjekter er ikke mulige for alle huseiere.

For de som ikke har nok budsjetter, sier eksperter at en hovedforbedringstrend i 2023 vil handle om å utføre reparasjoner – ofte de som ble utsatt eller forsinket på grunn av sikkerhetskopiering av kontrakter eller forsinkelser i forsyningskjeden.

Huseiere vil også bruke penger på å gi hjemmene sine små ansiktsløftninger – å gjøre små, men virkningsfulle oppdateringer som forbedrer hjemmets estetikk og følelse.

 

4. Mestring av naturkatastrofer og klimaendringer

Fra orkaner og skogbranner til flom og jordskjelv, har antallet katastrofehendelser økt raskt de siste årene, og setter flere og flere huseiere og deres eiendommer i fare.

Dessverre driver klimaendringer og global oppvarming flere vedlikeholds- og reparasjonsprosjekter enn før.Eksperter sier "Fra ekstremvær til naturkatastrofer sier 42% av huseierne at de har gjennomført et boligforbedringsprosjekt på grunn av klimautfordringer."

I 2023 spår eksperter at forbrukere vil fortsette å gjøre hjemmeforbedringer for å beskytte hjemmene sine mot disse hendelsene og gjøre dem mer robuste i det lange løp.Dette kan inkludere å heve eiendommer som ligger i flomsoner, legge til orkanvinduer i kystsamfunn eller oppdatere landskapsarbeid med brannsikre alternativer.

 

5. Utvide mer uteareal

Til slutt, sier eksperter, vil huseiere se frem til å maksimere uteplassene sine og gjøre plass for mer nyttige, funksjonelle rom der.

Mange huseiere søker opplevelser utenfra etter å ha tilbrakt noen år hjemme.De ser ikke bare mer penger brukt på reiser, men også en fortsatt interesse for å renovere utvendige rom i hjemmet.Dette kan inkludere tillegg av en terrasse, terrasse eller veranda for underholdning og avslapning.

Bålplasser, boblebad, utekjøkken og underholdningsområder er også populære alternativer.Små, beboelige skur er også store - spesielt de med et dedikert formål.

Eksperter sier at de forventer at denne trenden vil fortsette inn i 2023 ettersom folk modifiserer sine eksisterende hjem for å finne nye måter å elske dem på og få mer nytte ut av oversett plass.


Innleggstid: 21. mars 2023