55

tala fou

Kanata Fa'amaumauga Fa'alelei Fale

O le umiaina o se fale lelei ma aoga e taua i taimi uma, aemaise lava ile vaitaimi ole faʻamaʻi Covid-19.O se mea masani le tele o manatu o tagata na liliu atu i le faʻaleleia o fale DIY pe a faʻaalu e tagata le tele o taimi i le fale.

Se'i o tatou va'ava'ai i fuainumera fa'aleleia fale i Kanata e pei ona mulimuli mai mo nisi fa'amatalaga.

Fuainumera Fa'aleleia Fale mo Kanata

  • Toeitiiti lava 75% o tagata Kanata na faia se poloketi DIY i o latou fale aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi Covid-19.
  • Toeitiiti 57% o tagata e ona fale na faʻamaeʻaina se tasi pe lua galuega faʻapitoa DIY ile 2019.
  • O le valiina o totonu o le galuega DIY numera tasi, aemaise lava i le 23-34 tausaga le matutua.
  • E silia ma le 20% o tagata Kanata e asiasi i faleoloa DIY a itiiti ifo ma le tasi i le masina.
  • I le 2019, o le fale gaosi oloa a Kanata na maua ai le tusa ma le $ 50 piliona i faʻatau.
  • Home Depot o Kanata o le filifiliga sili ona lauiloa mo le faʻaleleia o fale.
  • 94% o tagata Kanata na faia galuega i totonu ole fale ile taimi ole faʻamaʻi.
  • O le 20% o tagata Kanata na faʻateʻaina galuega tetele e mafua ai ona o mai tagata i fafo i o latou fale i le taimi o le faʻamaʻi.
  • O tupe faʻaalu i galuega faʻaleleia fale na siitia i le 66% mai ia Fepuari 2021 ia Iuni 2021.
  • I le maeʻa ai o le faʻamaʻi, o le mafuaʻaga autu a Kanata mo le faʻaleleia o fale mo le fiafia o le tagata lava ia nai lo le faʻateleina o le tau o lo latou fale.
  • E na'o le 4% o tagata Kanata o le a fa'aalu le sili atu i le $50,000 i le fa'aleleia o fale, ae toetoe lava 50% tagata fa'atau e manana'o e fa'atumauina le tupe fa'aalu i lalo ole $10,000.
  • 49% o tagata Kanata e ona fale latou te manaʻo e faʻatino uma faʻaleleia fale latou lava e aunoa ma se fesoasoani faʻapolofesa.
  • 80% o tagata Kanata fai mai o le gafataulimaina o se mea taua pe a fai le faʻaleleia o fale.
  • O vaita'ele i totonu/i fafo, umukuka a le kuka ma nofoaga fa'alesoifua maloloina fale, o galuega sili ona manaia mo le toe fa'aleleia o fale i Kanata.
  • 68% o tagata Kanata e le itiiti ifo ma le tasi le masini tekonolosi fale.

 

O le a le mea e sau i lalo o le faaleleia o fale?

E tolu ituaiga autu o faʻafouga i Kanata.O le vaega muamua o le fa'afouina o le olaga e pei o le toe fa'aleleia e fa'afetaui ai ou mana'oga.O galuega faatino i lenei vaega e aofia ai le fausiaina o se faleta'ele lona lua po'o le suia o se ofisa i se vasega pepe.

O le ituaiga lona lua e taulaʻi i faiga faʻainisinia poʻo le atigi fale.O nei galuega toe faʻaleleia e aofia ai le faʻaleleia o le insulation, faʻapipiʻi faamalama fou poʻo le sui o le ogaumu.

Ole ituaiga fa'ai'u ole toe fa'aleleia po'o toe fa'aleleia e fa'atumauina ai le galue masani o lou fale.O ia ituaiga o poloketi e aofia ai le toe faʻaleleia e pei o le paipa poʻo le toe faʻaofuina o lou taualuga.

Toeitiiti lava 75% o tagata Kanata ua maeʻa se poloketi DIY e faʻaleleia o latou fale aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi

O le DIY e mautinoa lava o se polokalame lauiloa i Kanata ma le 73% o tagata Kanata na faia ni faʻaleleia i totonu o latou fale aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi.O avanoa sili ona taatele na toe faʻaleleia e tagata Kanata i latou lava e aofia ai potu moe ma 45%, faletaele i le 43% ma lalo ifo i le 37%.

Ae peita'i, pe a fesiligia tagata po'o fea avanoa latou te mana'o e toe fa'aleleia i totonu o latou fale, 26% e manatu e tatau ona toe fa'afou o latou fogafale a'o na'o le 9% e filifilia le potumoe.70% o tagata Kanata e talitonu o le toe faʻafouina o avanoa tetele e pei o umukuka poʻo faletaele e mafai ona fesoasoani e faʻaopopoina le taua i o latou fale.

Toeitiiti 57% o tagata e ona fale i Kanata na maeʻa se tasi pe lua galuega laiti poʻo le toe faʻaleleia o latou fale i le tausaga 2019. I le tausaga lava lea, 36% o tagata Kanata na maeʻa i le va o le tolu ma le sefulu galuega DIY.

O galuega fa'alelei fale sili ona lauiloa

O ata vali totonu e manino lava o le galuega sili ona lauiloa i vaitausaga uma, ae ui i lea, e iai eseesega i le va o Kanata laiti ma matutua.I le 23-34 tausaga, 53% na fai mai latou te filifili e vali e faʻaleleia foliga o latou fale.I luga o le 55 tausaga le matutua, na o le 35% na fai mai latou te filifili e vali mo le faʻaleleia o foliga o le fale.

23% o tagata Kanata o loʻo filifilia mea faigaluega fou faʻapipiʻiina o le galuega lona lua sili ona lauiloa.Sa ta'uta'ua ona o le to'atele o tagata o lo'o va'ava'ai e fa'afou a latou mea faigaluega na mafua ai le le lava o le atunu'u i le taimi o fa'ama'i.

21% o tagata e ona fale latou te filifilia le toe faʻaleleia o faletaele e fai ma a latou galuega sili.E mafua ona o faletaele e fai si vave ma faigofie ona toe faʻaleleia, ae o loʻo maualuga lona taua faʻapitoa e fai ma nofoaga e malolo ai.

E silia ma le 20% o tagata Kanata e asiasi i faleoloa DIY ia le itiiti ifo ile tasi ile masina

Aʻo leʻi oʻo i le Covid-19, o faʻamaumauga faʻaleleia fale na faʻaalia ai e 21.6% o tagata Kanata e asiasi i faleoloa faʻaleleia fale ia le itiiti ifo ile tasi ile masina.44.8% o tagata Kanata fai mai latou te asiasi i faleoloa DIY na o ni nai taimi i le tausaga.

O a fa'atau fa'atau fale e sili ona ta'uta'ua i Kanata?

Mai faʻamatalaga faʻatau muamua e mafai ona tatou vaʻai i le Home Depot Canada ma Lowe's Companies Canada ULC o loʻo i ai le tele o sea maketi.O faʻatauga na faia e le Home Depot e $ 8.8 piliona i le 2019, faʻatasi ai ma Lowe lona lua ma le $ 7.1 piliona.

41.8% o tagata Kanata e manaʻo e faʻatau i le Home Depot e fai ma latou filifiliga muamua pe a toe faʻaleleia fale.O le mea e malie ai, o le filifiliga lona lua e sili ona lauiloa o le Canadian Tire, o le faleoloa numera tasi mo le 25.4% o tagata Kanata, e ui lava e leʻi faia i totonu o kamupani pito i luga e tolu mo tupe maua faʻaletausaga.O le lona tolu sili ona lauiloa fale faʻaleleia faleoloa o Lowe's, ma 9.3% tagata e filifili e o muamua i ai ae leʻi vaʻai i se isi mea.


Taimi meli: Iul-18-2023